Stad & Strandhotel Elisabeth Vlissingen

Singel 2
4382 LA Vlissingen, Nederland
tel: 0031 118 77 44 67Routebeschrijving

INFO

Stad & Strandhotel Elisabeth is begin 1900 in eerste instantie een woonhuis geweest. Het is gebouwd door een welgestelde middenstander uit Vlissingen die het huis liet bouwen voor zijn familie. Later is het verkocht en verbouwd tot hotel. Het huidige Stad & Strandhotel Elisbeth is na een grondige verbouwing en inrichting weer open gegaan op 15 juli 2017.

Het hotel bestaat uit 15 kamers en biedt logies en een ontbijtbuffet. De ligging is zeer centraal. Slechts 300 meter van het strand en de boulevard en 500 meter van het winkelcentrum van Vlissingen. De Cinecity Bioscoop bestaande uit 7 zalen en een bar/restaurant ligt op slechts 2 minuten lopen vanaf het hotel. Parkeren is gratis in de straat en de nabije omgeving van het hotel.

Vlissingen is van oudsher een stad van de Koninklijke Schelde. De geschiedenis ervan is nauw verbonden met de stad. Het bedrijf was dan ook de grootste werkgever van Vlissingen en Walcheren. In 2001 is de werf overgenomen door Damen Schelde Naval Shipbulding. Eén van de oude Scheldekranen staat er nog steeds, echter alleen nog als aandenken.

De meest populaire toeristenattractie is het Arsenaal. Het Arsenaal is een museum en maritieme attractie waarbij het thema piraten centraal staat. In het Arsenaal is onder andere een Piratenpark en een zeeaquarium met haaien en roggen ingericht. Vanuit de 65 meter hoge uitkijktoren is er een uitzicht over Vlissingen en de Westerschelde. Het Arsenaal is onderdeel van het Arsenaalcomplex, dat naast de attractie bestaat uit een theater, twee restaurants, een snooker- en een speelautomatenhal.

Een andere toeristenattractie, die vooral in eerste instantie leuk is voor kinderen van alle leeftijden is de Reptielenzoo Iguana. Dit is een stichting die reptielen, amfibieën en geleedpotigen opvangt en tentoonstelt voor publiek. De stichting is in 1981 opgericht en is gehuisvest in Vlissingen aan het Bellamypark. Op 19 mei 1982 werd de opvang geopend voor publiek. De dieren zijn o.a afkomstig van de havens en luchthavens. Daar worden ze in beslag genomen als ze illegaal Nederland worden binnen gesmokkeld. Verder zijn de dieren afkomstig van particulieren die de dieren hebben afgedankt omdat ze deze niet langer willen of kunnen verzorgen. De dieren worden in eerste instantie in quarantaine gehouden. Er wordt geprobeerd de dieren terug te brengen naar het land/gebied waar ze vandaan komen. Lukt dat niet, dan worden ze aangeboden aan instellingen zoals dierentuinen en worden tentoongesteld. Ook blijven er een aantal dieren in Vlissingen. Deze blijvende tentoonstelling van levende dieren trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. De reptielenzoo komt regelmatig in het nieuws met de geboortes in gevangenschap van bijzondere dieren. Grootste dier is een Netpython van ruim zes meter. Ook zijn er andere slangen, krokodillen, hagedissen, schildpadden, amfibieën en allerlei ongewervelde dieren te zien.

Verder biedt Vlissingen vooral veel wandel- en fietsplezier. Er zijn prachtige routes aangelegd door duingebieden en langs heel de kust kunt u over het strand lopen en uitwaaien. Vlissingen zelf en de boulevard heeft een grote keuze aan terrassen en restaurants. Er wordt veel georganiseerd op cultureel gebied en er is elk weekend wel ergens een live optreden van een leuk bandje. Zie hiervoor de uitgebreide Vlissingen Uit Kalender.

Klik hier om de evenementen in Vlissingen te bekijken

Kamers

Reserveringsvoorwaarden

Onderstaand treft u de voorwaarden aan die bij annulering van kracht zijn. De getoonde bedragen en percentages dienen door u te worden betaald.

De speciale voorwaarden hebben bij toepassing , prioriteit boven de generieke.

Generieke voorwaarden (Individuele boeking)

Boeking Standard rate: De gast kan gratis annuleren tot 2 dagen voor aankomst. De gast betaalt de totaalprijs als hij/zij annuleert binnen 2 dagen voor aankomst.

Boeking niet-restitueerbaar: De gast betaalt de totaalprijs als hij/zij annuleert op elk moment.

 

Algemene voorwaarden

Privacy beleid